Vols aprendre català? T’ajudem!

El dia 16 de febrer comença un curs formal de nivell bàsic de català a la nostra escola, impartit per una professora del Centre per a la Normalització Lingüística i organitzat per l’AMPA. Les classes s’allargaran fins al 9 de maig, en un total de 42 hores lectives, i tindran lloc els dimarts i dijous de 16.30 a 18.30. Durant les classes, hi haurà servei d’acollida perquè els nens i nenes es puguin quedar al centre mentre els seus pares fan les classes, facilitant així que el màxim nombre de pares i mares se’n puguin beneficiar. L’assistència amb regularitat donarà dret a l’assoliment del certificat B1 de català.

Amb aquest curs, l’AMPA fa un pas més en el seu compromís amb l’acollida de les persones nouvingudes i amb el foment de la llengua catalana. Si coneixeu algú que hi pogués estar interessat, us demanem que en feu difusió.

L’origen d’aquesta inquietud se situa en el curs 2013-2014, quan un grup de pares i mares van tirar endavant el projecte del “Dilluns en català”, amb el qual es volia proporcionar un accés a la llengua catalana a altres famílies, també de l’escola, i alhora ajudar-les en la integració al centre.
Les sessions es realitzaven a la biblioteca del centre, els dilluns a les 9 del matí, just després que les mares i pares interessats deixessin els fills a l’escola. Durant tres anys es van dur a terme les classes amb regularitat, fins que, a causa de l’èxit i la bona acollida de la iniciativa, ha sortit la idea de realitzar un curs oficial.

Per conèixer els detalls d’aquesta iniciativa, us convidem a llegir aquest article publicat a El País i escrit per un pare de l’escola: “Dilluns en català”.

http://cat.elpais.com/cat/ 2016/02/07/cultura/1454852218_ 760338.html