QUÈ HEM FET AQUEST ANY A L’AMPA?

Batucada

El curs va començar amb la proposta de posar en marxa la batucada com a activitat per a les famílies, amb la participació de pares, mares i fills. I la resposta ha estat espectacular, amb la creació del Batuka Torrent, amb més de 50 persones (famílies de l’escola) que en formen part. Els assajos eren dos cops al mes, en divendres, i s’han fet tres actuacions, a les festes de l’AMPA i a la festa major del barri.

Fotos de la Festa Major del Guinardó

Vídeos

Català

Entre els mesos de febrer i maig del 2017, l’AMPA ha organitzat un curs de català per a pares i mares. A fi de donar continuïtat a un projecte anterior de foment de la llengua catalana, anomenat Dilluns en Català, es va contactar amb el Consorci per a la Normalització Lingüística d’Horta-Guinardó per poder disposar d’una professora. Les classes van comptar amb l’assistència de 27 persones, que van poder seguir el curs gràcies al servei d’acollida que l’AMPA va posar a la seva disposició.

Fotos

 

Extraescolars

Durant tot el curs s’ha fet un seguiment dels proveïdors de les empreses d’extraescolars, casal i colònies, tot fent un control del compliment de la normativa i una negociació dels preus. Això ha comportat canvis en els sistemes de contractació que donaran fruits en els cursos vinents.

Fotos de les exhibicions de final de curs

 

 

Anglès

Les extraescolars han comptat amb la novetat de l’anglès, que s’ha obert a la participació dels nens des de P3. Ha estat tot un èxit, les famílies estan molt contentes, i per descomptat que se seguirà oferint l’any que ve, i amb més grups.

 

 

 

Colònies i casal

Al mes de gener es va prendre la decisió de contractar, per a les colònies i el casal d’estiu, l’empresa Més Temps Lliure, en substitució de l’empresa anterior, de la qual es va prescindir a causa de nombroses irregularitats i de la conseqüent total pèrdua de confiança. Les colònies han tingut un important augment de participació i de satisfacció dels nens i nenes i les famílies.

 

 

 

Menjador

Hem pintat el menjador de l’escola! A iniciativa de l’AMPA i amb la participació de l’escola, que ha assumit part de les despeses, un grup de pares i mares voluntaris van pintar el menjador i el van netejar de dalt a baix. Sembla que sigui nou, fa molt de goig! Moltes gràcies a tots i totes.

Fotos

 

 

 

Cuina

No hem reformat la cuina perquè no ens han deixat! Vam intentar que el Consorci per a l’Educació donés llum verda a una reforma que és molt necessària, però els permisos no han arribat i ara estem pendents que el Consorci ens confirmi quan es podran fer les obres. Es van comprometre que serien el curs 2017-2018, però no tenim encara data confirmada.

Solidaritat

Com cada any, hem seguit fent les campanyes solidàries amb els Bancs d’Aliments i la recollida de taps per a la Fundació Seur, però enguany hem posat en marxa noves accions, amb molt bona acollida per part de les famílies: recollida de roba per a SOS Àfrica, recollida de claus i rotllos de paper higiènic per a la Fundació Arrels i recollida de material esportiu i escolar per al Marroc a través de l’Agrupament Scout Mas Guinardó-31.

Escola Digna

L’AMPA ha creat una nova comissió, Escola Digna, que ha de servir per canalitzar totes les reivindicacions de millora de l’escola. Fa més de dos anys que lluitem per l’adscripció d’un tercer institut que s’afegeixi al Joan Brossa i al Francisco de Goya, que són els dos centres que tenim ara, tot i que som una escola de dues línies (totes les escoles del voltant del Torrent d’en Melis tenen només una línia i tres instituts adscrits). Seguirem lluitant per acabar amb aquesta injustícia amb tots els mitjans que tinguem a l’abast.

 

I per al curs que ve…

Extraescolars subvencionades

Amb la finalitat que les nostres activitats extraescolars estiguin a l’abast de tots els nens i nenes de l’escola, ens hem inscrit a l’Ajuntament de Barcelona com a entitat homologada, de manera que en gairebé totes les extraescolars que oferim es poden demanar subvencions. Com a novetat per al curs 2017-2018, es podrà demanar subvenció per a patinatge, hip-hop i esgrima.

Novetats extraescolars

Quatre noves propostes per a les extraescolars del curs 2017-2018: Baby Tennis, esgrima, escacs i taller de còmic. I també com a novetat, dues d’aquestes extraescolars es podran fer al migdia: escacs i taller de còmic.

Acollida al matí i permanència de tarda

Al matí s’establiran noves tarifes segons l’hora d’entrada, i el servei de permanència de tarda consistirà en activitats dirigides per un monitor (descobreix l’art, jocs tradicionals, jocs del mon).