Dia de les llengües maternes / Lectura en veu alta

El passat divendres 14 de febrer va tenir lloc a la biblioteca de l’escola la trobada del Dia de les llengües maternes / Lectura en veu alta. Per segon any consecutiu la Comissió de Biblioteca van unir aquestes dues jornades en una de sola.

El reconeixement de tots els idiomes és molt important per respectar i valorar totes les llengües, ja que són una font d’identitat que cal preservar, són patrimoni de la humanitat.

L’activitat va començar a les 16h.45 de la tarda i feia goig veure com la biblioteca estava plena de gom a gom. La implicació per part de les famílies ha estat increïble aportant moments molt divertits i inclús gent espontània que es va unir aquella mateixa tarda. Van participar en veu alta 24 adults i 18 infants. Vam escoltar deu llengües diferents: albanès, aymara (Perú), castellà en diverses variants, català, gallec, italià, portuguès, romanès, rus, ucraïnès. Lectures de contes, llegendes, poemes, petits textos i receptes de cuina.

Veure a les famílies llegint junts fa pensar que anem pel bon camí.

Enguany aquesta activitat s’ha dut a terme també a les aules de cicle mitjà i cicle superior, on s’han fet lectures en urdú, amazic, àrab i polonès a més de les que he dit abans. Algunes famílies van participar en l’aula i després també a la biblioteca.

Es va aprofitar la trobada per explicar el projecte d’edició del llibre “Les llengües del Torrent” i per demanar que es puguin utilitzar els textos aportats per a la trobada.

Al blog de la biblioteca trobareu totes les fotos de l’activitat:

blog biblioteca

84164570_1107238509625989_3605439309131284480_o