Classes de català

L’AMPA ofereix classes de català al mateix centre per a aquells pares i mares que estiguin interessats a aprendre la llengua de l’escola o a millorar-ne els coneixements. Les classes les imparteix un professor del Consorci per la Normalització Lingüística, i assistir-hi amb regularitat dona dret a l’assoliment del certificat corresponent de català.

Durant les classes, hi sol haver servei d’acollida perquè els nens i nenes es puguin quedar al centre mentre els seus pares són a l’aula. D’aquesta manera es facilita que el màxim nombre de pares i mares se’n puguin beneficiar.

Amb aquests cursos, l’AMPA fa un pas més en el seu compromís amb l’acollida de les persones nouvingudes i amb el foment de la llengua catalana.

L’origen d’aquesta inquietud se situa en el curs 2013-2014, quan un grup de pares i mares van tirar endavant el projecte “Dilluns en català”, amb el qual es volia proporcionar un accés a la llengua catalana a altres famílies, també de l’escola, i alhora ajudar-les a integrar-se al centre. Les sessions es realitzaven a la biblioteca del centre, els dilluns a les 9 del matí, just després que les mares i pares interessats deixessin els fills a l’escola. Durant tres anys es van dur a terme les classes amb regularitat, fins que, a causa de l’èxit i la bona acollida de la iniciativa, es van reconvertir en cursos oficials.

Per conèixer els detalls d’aquesta iniciativa, us convidem a llegir aquest article publicat a El País i escrit per un pare de l’escola: “Dilluns en català”.